11 Ocak 2012 Çarşamba

NANA

Guzel kizim nana....
 Bu sene sekiz yasinda kedi gibi gorunuyor ama biz henuz ne oldugunu cozemedik cunku kedilerin yedigi seyleri pek yemez, cok kiskanctir ve ayrica cok simarik ama inanilmaz tatlidir benim kizim....
Neler yedigine gelince ; antep fistigi, pilav, patlamis misir, antep fistikli baklava, cips, cikolata, meyveli yogurt.....
 Yemediklerine inanmasi zor ama; balik, ciger, kiyma ve cig etlerden asla hoslanmaz...
Ama bu saydiklarimdan yediklerine bakinca cok abur-cubur yiyormus bu kedi kesin siskodur demeyin, gorundugu uzere inceciktir benim kizim.......

modelistlik

Hollanda'da moda egitimi almak modelistlik acisindan bir hayli zor oldu ilk baslarda, cunku terimler gercekten hollandaca cok zor ve enteresandi. O ilk gunleri hatirliyorum da bir elimde sozluk diger elimde kalip kagidi, model vs ama sonunda diplomami aldim.:)))
Hollanda da modelistlik ile ilgili cikmis bir cok kitap var  bende enteresan bulduklarimi gerek kutuphaneden gerekse kitapcidan herzaman alirim ve arastiririm. Ama kalip cikartma  islemi icin kitap okumak arastirmak bir yana gercekten cok fazla  pratik yapilmali.

Gecenlerde bir arkadasimin dugun davetiyesini aldim ve ne diksem diye dusunurken bir internette bu elbiseyi ve kalibinin nasil cikartilacigini anlatan bir blog buldum. Ben siyahini dikmeyi dusunuyorum.
Sizinde ilginizi cekerse http://wkdesigner.wordpress.com/tag/dresses/ bu adresten bakabilirsiniz ayrica sadece bu degil bircok elbisenin pantalonun ve daha nicelerinin kaliplarini buradan nasil cikartabiliceginizi inceleyebilirsiniz.........




8 Ocak 2012 Pazar

dogum gunu hediyem :))

Sevgili elticigimin dogum gunu hediyesi, makyaj urunlerine karsi asiri zaafim vardir bundan dolayi ve kendisinin ince zevkinden dolayi inanilmaz mutlu oldum.

Renkler muhtesem, cantasi ayri bir guzel kisacasi harika, kullanmaya kiyamayacakmisim gibi geliyor ama makyaj malzemelerini de uzun sure tutmaya gelmiyormus bayatliyormus.

essence ojelerim

Essence markasi turkiyede sanirim yok cunku bende Hollandaya geldikten sonra kesfettim, inanilmaz ucuz ve standlarina baakarken bile insani eglendiriyor. Ojeden ruja kapaticilardan pudralara cilt urunlerinden tutunda  akliniza hayalinize gelmeyecek derecede cesitli ve ucuz urunleri var.

 Ben bircok urununden memnun kaldim ozellikle goz alti kapaticilarindan ve ojelerinden diyebilirim.
 Bu simli olanlari yilbasi aksami icin almistim.Gerci her simli ojede oldugu gibi asetonla cikartmasi biraz problemli oldu ama ilk surdugumde muhtesemdi cok guzel parliyordu. :))
Kirmizi dururken pembe oje surmek icin her defasinda iki kez dusunurum cunku kirmizinin asaletini bulmak imkansiz ama bu aralar pembeyede ayri bir tutkunlugum var. Bu seker gibi tatli pembeleri de gorunce dayanamadim.:))

isim

Ay ne kadar zormus blog icin isim bulmak, yakinda acacagim yeni modaevim icinde ayni dertten muzdarip bir durumdayim, Hollanda'da yasadigim icin isim konusunda dikkat etmem gereken cok garip ayrintilar var. Isim Hollandacami yoksa Ingilizcemi yoksa Fransizcami olmali? Kulaga hos gelecek bir isim olmali ve ayrica ugur getirmeli vb o kadar cok ayrinti varki daha henuz bu konuda hic yol alamadik. Birden aklimiza duser diye umut ediyorum....

7 Ocak 2012 Cumartesi

el emegi ciceklerim

Annemin bir modaevi oldugundan dolayi bir cok ince isi bu sayede ogrenmis oldum. Bunlardan bir tanesi de istedigim kumastan kiyafetin modeline gore cicek tasarimi yapmak. Bu cicekleri sac yada elbisenin herhangi bir kisminda aksesuar olarak olarak kullanmak mumkun.

 Bu cicekleri satenin kumasin bircok cinsinden, sifondan, taftadan vb gibi bircok kumasdan yapmak mumkundur, yeterki kumas kolalandiginda renginin degisme riski olmasin.

6 Ocak 2012 Cuma

Yasadigim ulkeden birkac guzel kare...


 Hollanda nin Delft sehrinin hic bozulmamis daracik guzel sokaklari ve muhtesem kanallari.

Merhaba,

Cok isteyipte bir turlu yapmak icin firsat bulamadigim bir blogum var artik. Bu bile beni cok heyecanlandirdi desem :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...