24 Mayıs 2012 Perşembe

Limonata


Hollanda gibi sulu bir  ulkede yasayinca haliyle nem oranini da hep fazla hissediyorsunuz. Biz bahari yasamadan direk soguklardan sicaklara basladik, yani 10 derecelerden direk 30 derecelere ciktik. Bende bu sicak gunlerde buz gibi bir bardak limonataya evde kimsenin hayir diyemeyecegini dusundum.........


Yapimi cok kolay ve en onemlisi katki maddesi olmayan gayet saglikli ve lezzetli bir icecek.

     Malzemeler :  5- 6 limon
                            5 bardak su
                            2 cay bardagi toz seker
                         istege gore bir kac dal nane yapragi ( ben kullanmadim )

 Tarif : 3 bardak su ve seker bir tencerede kaynatilir kaynamakta olan sekerli suya rendenin ince tarafi ile rendeledigimiz 5 limonun kabuklari atilir ve 3 dakika kaynadiktan sonra ocaktan alinir. Bir suzgecten suzulur ve icine 2 bardak soguk su ve 5-6 adet limonun suyu ilave edilir ( istege gore nane yapraklarinida servis yaparken bardaga atabilirsiniz) . Buz dolabinda soguttuktan sonra icime hazirdir.

                     

6 yorum:

  1. tarifin değişik geldi,kaynatarak hiç denememiştim sanırım kabukların aroması daha ıyı cıkıyor bir dahakine bende bu şekilde yapıcam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle tavsiye ederim cnm cok guzel oluyor.....

      Sil
  2. Merhaba,

    Bende limonataya bayılırım.Bu tarifi duymamıştım benim yaptığım biraz daha farklı..Tüp bebek tedavisi görüyorum demişsiniz.Size kolaylıklar diliyorum.Herşey gönlünüzce olsun.
    Yurdanur

    YanıtlaSil
  3. Limonu görünce dişlerim bi hal oldu.. :)) Bende severim limonatayı ama hiç denemedim!

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık ne kadar pratik bir tarif böyle. Ben de denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de içine portakal kabuğu rendeliyorum. Tavsiye ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...