28 Mayıs 2012 Pazartesi

pazar'dan


Burasi da bizim kumas pazarimiz maalesef surekli olmuyor, iki yada dort ayda bir kere.


Hintli bir kumas saticisinin tasarimi, nasil ama guzel olmus degilmi??? Bazilari hosuma gitmiyor degil, ozellikle renkleri ve islemeleri.


Burasi da BURDA tezgahimiz :)) eski burdalari bulabildigimiz tek yer diyebilirim. Yenilerinide cok ucuza alabiliyorum buradan ama dedigim gibi bu  pazar maalesef herzaman yok .


Asagida gordugunuz kumaslarin tumunun metresi 2 euro, tabii Istanbul pazarlarina bakarak belkide pahalidir bilemiyorum ama buraya gore gercekten sudan ucuz diyebilirim.


Ne kadar guzel renkler oyle degilmi??? 


Koca sehirde bildigim tek kumasci var, o da tek olmanin avantajini gayet iyi suruyor diyebilirim, elimi attigim kumasin metresi 20 eurodan basliyor bende cok usta bir terzi olmadigim icin bu kadar pahali kumaslar almak istemiyorum dogrusu. Kumas pazarlari cok guzel ve ucuz ama bu pazarlarda da istediginiz her kumasi bulamiyorsunuz, boyle bir dezavantaji var. Biz de modele gore kumas alamayip her defasinda kumasa gore model belirliyoruz anlayacaginiz.....










24 Mayıs 2012 Perşembe

Limonata


Hollanda gibi sulu bir  ulkede yasayinca haliyle nem oranini da hep fazla hissediyorsunuz. Biz bahari yasamadan direk soguklardan sicaklara basladik, yani 10 derecelerden direk 30 derecelere ciktik. Bende bu sicak gunlerde buz gibi bir bardak limonataya evde kimsenin hayir diyemeyecegini dusundum.........


Yapimi cok kolay ve en onemlisi katki maddesi olmayan gayet saglikli ve lezzetli bir icecek.

     Malzemeler :  5- 6 limon
                            5 bardak su
                            2 cay bardagi toz seker
                         istege gore bir kac dal nane yapragi ( ben kullanmadim )

 Tarif : 3 bardak su ve seker bir tencerede kaynatilir kaynamakta olan sekerli suya rendenin ince tarafi ile rendeledigimiz 5 limonun kabuklari atilir ve 3 dakika kaynadiktan sonra ocaktan alinir. Bir suzgecten suzulur ve icine 2 bardak soguk su ve 5-6 adet limonun suyu ilave edilir ( istege gore nane yapraklarinida servis yaparken bardaga atabilirsiniz) . Buz dolabinda soguttuktan sonra icime hazirdir.

                     

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Kitap




Bu guzel kitaplarda son zamanlarda bir solukta okudugum kitaplar, hepsini siddetle tavsiye ederim. Kitap okumadan uyuyamayanlardanim, okudugum guzel cumlelerle uykuya dalmak sanki guzel ruyalar gormemi ve huzurlu bir uyku cekmemi sagliyor.

Kitap bulma konusunda burada maalesef gucluk ceksemde internet bu konuda bana yardimci oluyor ve kitapyurdu.com sitesinden cok rahat siparis verip tam da zamandinda kitaplarima kavusabiliyorum. Ama yine de insan kitap almadan ona dokunmayi istiyor. Saatlerce Istanbul ve Antalya kitapcilarinda gecirdigim vakitleri cok ozluyorum.......

Bugun esimle guzel havanin bize verdigi yetkiye dayanarak ormanda su kenarinda bisiklet surduk ve cimlere uzanip tum negatif elektirigimizi attik, ardindan kocaman sandviclerimizi yedik karnimizida doyurduktan ve  kuslarin sanki bizim icin ozel soyledigi sarkilar esliginde kitaplarimizi okuduk.

Hep boyle gunesli gunlereeeeeeeee....

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Alisveris

Aman tanrim ne kadar guzel bir gun boyle, buralarda hic olmadigi kadar gunesli ve aydinlik bir gun.Sabah okula gittim donustede her zamanki gibi tuhafiyeye ugradim ve yine bir seyler buldum kendimi masrafa sokacak.Tihafiyede saatlerce kalmak, herseye bakmak ve isin kotusu herseyi satin almak istiyorum. Bu seferde kendime cok sevimli bir ignedenlik ve masura kutusu aldim ozellikle ignedenlik cok hosuma gitti rengi ustundeki at kuyruklu japon kizlari ile tam bir tasarim harikasi olmus ve gercekten kullanisli gibi duruyor, ozellikle okula giderken boyle ufak tefek seyler agirlik yapmiyor ve az yer kapliyor.
Masura kutusu uzun zamandir aklimda olan birseydi, daha fazla masura aldim ve artik her defasinda iplik sarmama gerek kalmadi ve bunlari koyacak duzenli bir de kutucugum oldu.

15 Mayıs 2012 Salı

Triko Kaban


   Gectigimiz ekim ayinda aldigim kumasi anca dikebildim :)) simdi biliyorum icinizden yaz geldi ne zaman giyeceksin bu kabani diyorsunuz ama maalesef  buralar henuz 12 derece civari yani giyebilmek icin henuz zamanim var.............

Kumas cok kalin oldugu icin ve kenarlari atmadigi icin astarlamadim, hirkama yakisacak olan kafamdaki dugme modelini de buralarda bulamadigim henuz dugmesini de dikemedim bu sene bu kadar oldu artik devami seneye sonbahara.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...